Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Το μάθημα των Θρησκευτικών μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού





ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ




Εκδήλωση στις 17 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο στα Μελισσιάτικα Ν. Ιωνίας (Μαγνησίας):

"Tο μάθημα των Θρησκευτικών μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού"

* Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών διοργανώνει συνάντηση για ενημέρωση και προβληματισμό την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 5:00 μ.μ.στο Βόλο, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας - Μελισσάτικα, με θέμα:«Το μάθημα των Θρησκευτικών μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού»και εισηγητές τους:

Πηγή Καζλάρη, επιτ. σχολική σύμβουλος, συγγραφέας σχολικών εγχειριδίων Θρησκευτικών: «Το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση: εξελίξεις, επιτεύγματα, ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά»

Όλγα Γριζοπούλου, Δρ. Θεολογίας, συγγραφέας σχολικών εγχειριδίων Θρησκευτικών: «Η θρησκευτική εκπαίδευση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο: διαπιστώσεις, τάσεις, σύγχρονες εξελίξεις»

Κώστας Ζορμπάς, Δρ. Θεολογίας, Διευθυντής Παρατηρητηρίου Κοινωνικών Φαινομένων της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Οι Θρησκείες στη δημόσια ευρωπαϊκή σφαίρα και οι συνέπειες για το μάθημα των θρησκευτικών»

Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: « Τα Θρησκευτικά και το ζήτημα της απαλλαγής: Δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια εναλλακτική προσέγγιση του θρησκευτικού μαθήματος».

Η χρονική διάρκεια κάθε εισήγησης θα είναι 30 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και ολιγόλεπτων τοποθετήσεων.

* Η συνάντηση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

http://theology-xaris.blogspot.com/2008/12/blog-post_05.html

http://theologylar.blogspot.com/2008/11/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: