Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ενα εξαιρετικό ιστολόγιο Βιβλικών Σπουδών


Eίναι ιδιαίτερα τιμητικό για το ιστολόγιό μας το γεγονός ότι το εξειδικευμένο ιστολόγιο των Βιβλικών Σπουδών, το οποίο επιμελείται η καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, βιβλική θεολόγος κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, (ανα-) δημοσιεύει την αναφορά μας για την εκδήλωση της παρουσίασης στη Λάρισα των νέων βιβλίων του παλαιοδιαθηκολόγου καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Μιλτ. Κωνσταντίνου.

Ευχαριστούμε θερμά (και, φυσικά, αναρτούμε το εν λόγω ιστολόγιο στους "Συνδέσμους" του ημετέρου blog προς διαρκή και αξιόπιστα επισημονική ενημέρωση των συναδέλφων που ασχολούνται με θέματα βιβλικής Θεολογίας).

http://biblicalstudiesblog.blogspot.com/2008/12/blog-post_12.html

Το δημοσιευόμενο κείμενο είναι το ακόλουθο:

"Παρασκευή, 12 Δεκέμβριος 2008

Δύο νέα βιβλία του καθ. Μ. Κωνσταντίνου

Από το Ιστολόγιο Θεολόγων Λάρισας έχουμε την πληροφορία για τα δυο νέα βιβλία του καθ. της Π.Δ. της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Μιλτ. Κωνσταντίνου.

Στο πρώτο (ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. Αποκρυπτογραφώντας την πανανθρώπινη κληρονομιά) είχαμε ήδη αναφερθεί αναλυτικά σε παλαιότερη ανάρτηση (για να τη δείτε, πατήστε
εδώ). Από το παραπάνω ιστολόγιο πληροφορούμαστε ότι το βιβλίο παρουσιάσθηκε την Τετάρτη 10/12/2008 σε μία εκδήλωση στο πατάρι του βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ στη Λάρισα, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε το βιβλίο από τους συναδέλφους θεολόγους Ν. Παύλου και Δ. Πανάγου και ακολούθησε συζήτηση με τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνου, την οποία συντόνισε ο Θεολόγος-Δημοσιογράφος κ. Χάρης Ανδρεόπουλος.

Στην ίδια ανάρτηση του ιστολογίου διαβάζουμε ότι κυκλοφόρησε ένα ακόμη βιβλίο του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου με τον τίτλο Προφητολόγιο (εκδόσεις Βιβλικής Εταιρίας), το οποίο (παραθέτουμε από το ιστολόγιο):

"...περιλαμβάνει μετάφραση και ερμηνεία των περικοπών της Παλαιάς Διαθήκης που αναγιγνώσκονται στις λατρευτικές συνάξεις της Εκκλησίας και έχουν άμεση νοηματική σχέση με την προϊστορία της εν Χριστώ Σωτηρίας ή προαναγγέλλουν την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού. "

Για να διαβάσετε την ανάρτηση στο ιστολόγιο των Θεολόγων Λάρισας, πατήστε
εδώ. Ο δεσμός (link) του εν λόγω ιστολογίου προστέθηκε στο μενού "Ενδιαφέροντες ιστότοποι".

Αναρτήθηκε από Tsalampouni Ekaterini στις
6:07 μμ 0 σχόλια

Ετικέτες , "

Δεν υπάρχουν σχόλια: