Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ες Παρασκευήν τα σπουδαία...


Στη Βουλή το θέμα του διορισμού

θεολόγων στη Α/θμια Εκπαίδευση

Το ενδιαφέρον δεκάδων αδιορίστων συναδέλφων απ’ όλη την Ελλάδα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του ιστολογίου μας, για το γεγονός ότι την ερχόμενη Παρασκευή (8.5.2009) - μ’ αφορμή την κατατεθείσα επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ν. Λάρισας του ΛΑΟΣ και συναδέλφου μας στη Β/θμια εκπαίδευση, καθηγητή (φιλολόγου) κ. Αστερίου Ροντούλη - θα πληροφορηθούμε για τις προθέσεις του υπ. Παιδείας αναφορικά με το αίτημα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής αδιορίστων θεολόγων για τη θεσμοθέτηση του διορισμού θεολόγων και στη Α/θμια εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς η συζήτηση στη Βουλή είχε προγραμματισθεί για σήμερα Πέμπτη, 30.4.2009, αλλά, λόγω κωλύματος που επικαλέσθηκε ο αρμόδιος για το θέμα υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα τη ερχόμενη Παρασκευή το πρωϊ, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα κληθεί ν’ απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Ροντούλη, την οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένεται να υποστηρίξουν και ένιοι θεσσαλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι φέρονται να διεμήνυσαν προς την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή αδιορίστων θεολόγων την υποστήριξή τους στο αίτημα για διορισμούς θεολόγων και στη Α/θμια εκπαίδευση, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους καθηγητές Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής για τη διδασκαλία των αντιστοίχων μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία. Κατά τις ίδιες πηγές, την υποστήριξή τους έχουν ήδη εκφράσει και πολλοί άλλοι βουλευτές της συμπολίτευσης καθώς και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν επιφυλάξεις να εκφράσουν και δημοσίως την στήριξή τους στο «λογικό και δίκαιο αίτημα των Θεολόγων» φοβούμενοι το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος μιας τέτοιας κίνησής τους εξ αιτίας πιθανολογούμενων αντιδράσεων από τη πλευρά των δασκάλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ερωτών βουλευτής κ. Ροντούλης (ο οποίος, σημειωτέον, ήταν εκ των πρώτων που το περασμένο καλοκαίρι υποστήριξε τον κλάδο των Θεολόγων στο ζήτημα που είχε ανακύψει με τις εγκυκλίους περί απαλλαγών από το θρησκευτικό μάθημα) πρόκειται να υποστηρίξει τη θέση «να ονομασθούν τα Θρησκευτικά του Δημοτικού μάθημα «Ορθοδόξου Πολιτισμού» και "να διδάσκεται αυτό το μάθημα από τους εξειδικευμένους επιστήμονες εκπαιδευτικούς», προσδιορίζοντας ως τέτοιους «τους αποφοίτους των Τμημάτων Θεολογίας των Πανεπιστημίων μας, τους μόνους που έχουν την προς τούτο εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να παρευρίσκεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ).

* Σημειώνεται, τέλος, ότι δεν αποκλείεται τα νεώτερα να προκύψουν μια ημέρα ενωρίτερα και συγκεκριμένα τη Πέμπτη, 7.5.2009, ημέρα κατά την οποία λόγω της επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος στη Λάρισα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή αδιορίστων θεολόγων θα επιδιώξει να έχει συνάντηση μαζί του προκειμένου να του θέσει τα αιτήματα και να ζητήσει να πληροφορηθεί για τις προθέσεις του ΥΠΕΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: