Σάββατο, 25 Απριλίου 2009

Στη Βουλή το θέμα διορισμού θεολόγων στα Δημοτικά Σχολεία


Τη θεσμοθέτηση του διορισμού Θεολόγων και στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη διδασκαλία του θρησκευτικού μαθήματος, ζητά με παρέμβασή του στη Βουλή, ο βουλευτής νομού Λάρισας του ΛΑΟΣ, κ. Αστέριος Ροντούλης, υποστηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα αιτήματα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αδιορίστων Θεολόγων. Στην επίκαιρη ερώτησή του ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«H κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, της βίας και εν γένει των παραβατικών συμπεριφορών είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που ταλανίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Πλήν των ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών και παραμέτρων που αιτιολογούν και επεξηγούν το προαναφερθέν φαινόμενο, κυρίαρχος ρόλος πρέπει αν αποδοθεί και στην κατάρρευση των ηθικών αξιών και προτύπων, που δημιουργεί τεράστια κενά στη ψυχοσωματική συγκρότηση των ανθρώπων και ιδιαιτέρως στα άτομα νεαρής ηλικίας.

Δυστυχώς, όμως, οι επιστήμονες που θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά αυτά και να λειτουργήσουν προληπτικά ως προς την εκδήλωσή τους, δηλαδή οι Θεολόγοι, βιώνουν μια ανυπόφορη κατάσταση ανεργίας και αδικαιολόγητης υποβάθμισης του κύρους τους, μολονότι με τις γνώσεις τους θα μπορούσαν να διαπλάσουν ηθικούς πολίτες με υψηλό κώδικα αξιών και αλτρουϊστικά αισθήματα έναντι των συνανθρώπων τουςαπό την παιδική ακόμη ηλικία.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένο τον διορισμό Θεολόγων και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους καθηγητές Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής για τα αντίστοιχα, βεβαίως, μαθήματα. Συνεπώς ερωτάται ο κ. υπουργός:

Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να θεσμοθετήσει των διορισμό Θεολόγων στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση; Ποια τυχόν άλλα μέτρα σχεδιάζει να εφαρμόσει προκειμένου να αμβλύνειτην οξύτητα της ανεργίας που κυριολεκτικά μαστίζει τον κλάδο των Θεολόγων


* Σύμφωνα με πληροφορίες, η ερώτηση θα συζητηθεί στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη (30.4.2009), οπότε και θ’ απαντήσει για τις επί του θέματος κυβερνητικές προθέσεις ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Το ιστολόγιό μας θα σας κρατά, όπως πάντα, διαρκώς ενήμερους.

3 σχόλια:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΠΘ είπε...

Όπως και να'χει θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την όποια απάντηση, ελπίζουμε δε ο κος.
Υφυπουργός να φροντίσει ώστε να μην δώσει και δημοσίως στο Κοινοβούλιο, τις ίδιες
απίστευτες, ανακριβείς και πρόχειρες απαντήσεις που έδωσαν προ ημερών οι υπηρεσίες του
ΥΠΕΠΘ, στην Πρωτοβουλία μας.

Ανώνυμος είπε...

Όψιμο ενδιαφέρον συνάδελφοι,,,όταν είχαμε θέσει τα θέματα αυτά και πολλά άλλα το 2005 με την Ενωση Λαϊκών ΘΕολόγων στη συνάντηση που είχαμε πραγματοποιήσει στη Λάρισα, δεν είχατε ενδιαφερθεί. Μακάρι να ωρίμασαν κάποια μυαλά και να κατάλαβαν το συμφέρον και τα δίκαια του κλάδου.

Μάνος Δημήτριος

Υ.Γ. Να τεθούν όλα τα διεκδικούμενα αιτήματα συνολικά με πρόγραμμα και σωστές - άμεσες κινήσεις.

Mάνος Δημήτριος είπε...

http://theologoi-volos.blogspot.com/