Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

Aπάντηση του καθηγητή κ. Κογκούλη σε αμφισβητίεςAπό τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας κ. Ιωάννη Κογκούλη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, μέ την οποία απαντά σε επικριτικούς σχολιασμούς (που έγιναν σε άλλο blog) των δηλώσεων που είχε κάνει (την Παρασκευή, 27/3/09) μιλώντας στο Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης Λάρισας περί της αναγκαιότητος διορισμού θεολόγων στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (http://theologylar.blogspot.com/2009/03/blog-post_28.html):

"Σε απάντηση σχολίων για την ανάγκη διορισμού θεολόγων καθηγητών στα Δημοτικά σχολεία στις 29/3/2009 στο blog: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/03/k.html επιθυμώ να γνωρίσω στον ανώνυμο συνομιλητή τα εξής:

Ήμουν φοιτητής, όταν είχα το θάρρος να διατυπώσω τη θέση πως στο χώρο των εκκλησιαστικών μνημείων πρωτεύουσα θέση έχουν οι θεολόγοι εξειδικευμένοι στη Χριστιανική Αρχαιολογία.

Τις θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου δεν τις εξέφρασα για πρώτη φορά τώρα. Δυστυχώς, η φωνή κάποιων δεν ακούγεται.

Με την ανάληψη της διακονίας μου ως Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κατέθεσα πρόταση για τη δημιουργία νέου Τμήματος στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ονομασία «Τμήμα Θεολογικών Εφαρμογών», η οποία δυστυχώς πολεμήθηκε και πολεμείται. Προσωπικά εξακολουθώ να αγωνίζομαι για την υλοποίηση αυτής της πρότασης, που στόχο έχει την αναβάθμιση των Θεολογικών Σχολών και την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τους.

* Ως προς την ίδρυση Τμημάτων Επιμόρφωσης πληροφορώ τους χρήστες του Διαδικτύου ότι ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο με δική μου πρωτοβουλία ως Κοσμήτορα, χωρίς οικονομική ενίσχυση, λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στη Θεολογική Σχολή για τους θεολόγους καθηγητές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ανοιχτό Επιμορφωτικό σεμινάριο «Διά βίου εκπαίδευση των θεολόγων καθηγητών». Επιθυμία μου είναι, όταν βρεθούν οικονομικοί πόροι, να γίνει εξακτίνωση του εν λόγω σεμιναρίου και σε άλλες εκπαιδευτικές Περιφέρειες".

Ο Κοσμήτορας

Ιωάννης Β. Κογκούλης
Καθηγητής Πανεπιστημίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδρεόπουλε συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για την ανάδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνικά εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα το μάθημα των θρησκευτικών που είναι και το αντικείμενό σας.Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε σε πιο blog γράφτηκαν τα επικριτικά σχόλια σε βάρος του κυρίου Κοσμήτορα για να ενημερωθώ;Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας.

Ανώνυμος είπε...

Ολίγον τι άσχετος με τις νέες τεχνολογίες δεν κατάλαβα ότι τα thriskeftika είναι η απάντηση στο ερώτημα που σας έθεσα.Σας ευχαριστώ ξανά και συγνώμη για την αναστάτωση.