Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Κατέρρευσε το ηλεκτρονικό δίκτυο του ΑΠΘ, χωρίς σύνδεση χιλιάδες μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας...

"Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΑΠΘ..."

Eπειδή πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να συνδεθούν με το δίκτυο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τους ενημερώνουμε ότι , όπως μας πληροφορούν
σημερινά δημοσιεύματα της "Ελευθερίας (http://www.eleftheria.gr/) (σελ. 11) και του "Αγγελιοφόρου" της Θεσσαλονίκης (http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=4/2/2009&page=13), η αιτία είναι ότι το σύστημα κατέρρευσε εξ αιτίας καταστροφών που προκάλεσαν άγνωστοι στο δίκτυο.

Συγκεκριμένα οι εφημερίδες μας πληροφορούν για "επιδρομή κουκουλοφόρων στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, που είχε ως αποτέλεσμα να «καταρρεύσει» το ηλεκτρονικό δίκτυο των 4.500 μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Λίγη ώρα αργότερα, ο πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος, ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του Πανεπιστημίου.

"Kατέρρευσε» το ηλεκτρονικό δίκτυο"

Περίπου 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, εισέβαλαν στον 1ο όροφο του κτιρίου του Τμήματος Βιολογίας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υποστήριξης Τεχνολογιών Πληροφορικής. Οι άγνωστοι έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές, με αποτέλεσμα να νεκρώσει ο κεντρικός κόμβος του ΑΠΘ και να μείνουν χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χιλιάδες μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Καθηγητές εκτιμούσαν χτες πως πρόκειται για «πράξη αντεκδίκησης» από αναρχικούς που είχαν ζητήσει γραμμή Ιντερνετ στο κατειλημμένο βαγόνι του ΟΣΕ, αλλά είχαν εισπράξει αρνητική απάντηση.Χτες το μεσημέρι ο κ. Μάνθος ενημέρωσε τηλεφωνικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την εισβολή των κουκουλοφόρων, ενώ το νέο κρούσμα βίας πυροδότησε το ήδη τεταμένο κλίμα στο Πανεπιστήμιο.

«Πλέον η τρομοκρατία έχει πάρει την πιο επικίνδυνη μορφή της, όταν μέρα - μεσημέρι 15-20 άτομα καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία με στόχο να εξαφανίσουν τα πληροφοριακά συστήματα του πανεπιστημίου», υποστήριξε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Νίκος Μουσιόπουλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: