Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Aδιόριστοι θεολόγοι: Συγκροτήθηκε στη Λάρισα Συντονιστική Επιτροπή


ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ
ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Διορισμούς στα Δημοτικά Σχολεία

ζητούν οι αδιόριστοι θεολόγοι

* Συγκροτήθηκε στη Λάρισα Συντονιστική Επιτροπή αδιορίστων θεολόγων, η οποία δρομολογεί σειρά παρεμβάσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ημερίδας "Εκκλησία και Θεολόγοι" η οποία διεξήχθη από Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), την 22αν Νοεμβρίου 2008 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, και βάσει του οποίου προτείνονται λύσεις στο πρόβλημα της αδιοριστίας που αντιμετωπίζουν 4.000 και πλέον πτυχιούχοι των Θεολογικών Σχολών (όπως π.χ. διορισμοί θεολόγων στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στις Ιερές Μητροπόλεις, στα Μουσεία, κλπ), η Συντονιστική Επιτροπή των αδιόριστων θεολόγων ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Τασσόμεθα υπέρ αυτών των προτάσεων, τις επικροτούμε ,ευχαριστούμε όσους έσκυψαν με ενδιαφέρον πρωτόγνωρο για τα προβλήματα του κλάδου μας. Παρατηρούμε τόσα χρόνια μια κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος του κλάδου μας που ενώ είμαστε οι αρμοδιότεροι για να διδάξουμε το αντικείμενο αυτό ακόμη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μας αντικαθιστούν οι απόφοιτοι παιδαγωγικών σχολών, ενώ δεν έχουν καν διδαχθεί το μάθημα στις παιδαγωγικές ακαδημίες και στα παιδαγωγικά τμήματα, που σημαίνει ότι δεν έχουν την απαραίτητη σχετική κατάρτιση.

Κάθε έτος εισάγονται στις Θεολογικές σχολές 1.000 άτομα χωρίς δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης, αφού τα τελευταία χρόνια καμμιά λύση δεν προωθήθηκε για το φλέγον αυτό ζήτημα των πτυχιούχων Θεολογίας.

Ζητούμε από όλους τους εμπλεκομένους φορείς να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο στην άμεση λύση του προβλήματος.

Ζητούμε το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση να διδάσκεται από αποφοίτους των θεολογικών σχολών και μόνο κατά αντιστοιχία με τους κλάδους Γαλλικής, Αγγλικής, Εικαστικών, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Πληροφορικής. Καλούμε τους αδιόριστους θεολόγους να επικοινωνήσουν μαζί μας προς συντονισμό του αγώνα για τη δίκαιη διεκδίκηση των αιτημάτων μας
»

* Τηλέφωνα επικοινωνίας: Καραμαλίγκα Ζωή 6947 - 273783,Παπαιωάννου Μαρία 6944 - 999440, Μπεκίρης Αλέξανδρος 6934 - 617724, Καναβούρα Σταυρούλα 6936 - 547499, Παυλής Μιχαήλ 6945 - 319698
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Εννοείται ότι η Ενωση Θεολόγων Ν. Λάρισας στέκεται αλληλέγυα στα αιτήματα των συναδέλφων και θα είναι, στον αγώνα που ξεκινούν, ανά πάσα στιγμή στο πλευρό τους για την ευδοκίμηση των απολύτως δικαίων αιτημάτων τους. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αδιορίστων Θεολόγων του Ν. Λάρισας με την Διοικούσα Επιτροπή της Ενώσεώς μας για την δρομολόγηση κοινών δράσεων.

Καλούμε σε συστράτευση όλα τα παραρτήματα της Π.Ε.Θ. ανα την Ελλάδα καθώς και τους συναδέλφους διαχειριστές θεολογικών ιστοσελίδων και ιστολογίων, προκειμένου όλοι μαζί να συνδράμουμε στον τίμιο και δίκαιο αγώνα των αδιορίστων συναδέλφων μας.
-----------------------------------------
Aναδημοσιεύσεις:
* Εκπαιδευτική ιστοσελίδα "Alfavita":
* Θεολογική ιστοσελίδα "Ζωηφόρος":
* Θεολογικό ιστολόγιο "Θρησκευτικά - Το μάθημα των Θρησκευτικών:
* Θεολογικό ιστολόγιο "Ακτίνες":
* Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος":

7 σχόλια:

lefteris lefteris είπε...

Συγχαρητηρια για την προσπαθεια..ηρθε η στιγμη να διεκδικησουμε και εμεις οσα μας αναλογουν...Θα ειμαι στο πλευρο σας.

www.psiloma.blogspot.com

Haris Andreopoulos είπε...

Σας ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση!

Athanasios Devetzidis είπε...

Θερμά συγχαρητήρια! Ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματα μας, είναι σημαντικός. Η ενημέρωση και η ενεργός συμμετοχή όλων των συναδέλφων αναγκαία.
Επιτέλους πρέπει να ακουστεί το δίκαιο μας.

Ανώνυμος είπε...

sinaderfoi,egw eixa tin tuxi na dioristw alla eimai mazi sas.kairos einai na diekdikisoume kai meis oti mas anikei.nisafi me tous adioristous theologous.kai afiste to proedrotis doe na leei ta dika tou..mazi sas.nikos makris

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή! Διόρθωση στο υπόμηνμά σας!

Σε κάποιο σημείο αναφέρετε πως: "Ζητούμε το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση να διδάσκεται από αποφοίτους των θεολογικών σχολών και μόνο κατά αντιστοιχία με τους κλάδους Γαλλικής, Αγγλικής, Εικαστικών, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Πληροφορικής. Καλούμε τους αδιόριστους θεολόγους να επικοινωνήσουν μαζί μας προς συντονισμό του αγώνα για τη δίκαιη διεκδίκηση των αιτημάτων μας".

Η σωστή διατύπωση και η σωστή σειρά είναι Αγγλικής, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Γερμανικής και Γαλλικής. (για λόγους ιστορικούς και λόγους μεγέθους)

Οι κλάδοι Εικαστικών και Πληροφορικής υπάρχουν μόνο με ωρομίσθιους στο ολοήμερο και όχι στο πρωινό πρόγραμμα.

Παπαγεωργίου Αναστάσιος

Haris Andreopoulos είπε...

Kύριε Παπαγεωργίου έχετε δίκιο, οι συνάδελφοι των Καλλιτεχνικών (ΠΕ -8) και Πληροφορικής (ΠΕ - 19 /20) απασχολούνται στα Δημοτικά ως ωρομίσθιοι.

Μακάρι, σαν πρώτο βήμα, να εδίδετο και αυτό το ελάχιστο δικαίωμα στους θεολόγους, μακάρι..

al_dimitra είπε...

makari na ginei kati kai gia mas!swtirio.