Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Παλαιά Διαθήκη: Παρουσιάζεται στη Λάρισα το νέο βιβλίο του καθηγητή του ΑΠΘ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. , ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αποκρυπτογραφώντας τη

πανανθρώπινη κληρονομιά

* Ενα βιβλίο που ρίχνει φως σε σειρά συγχύσεων, άγνοιας και παραναγνώσεων της Παλαιάς Διαθήκης


Το βιβλίο του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιλτιάδη Κωνσταντίνου «Παλαιά Διαθήκη, Αποκρυπτογραφώντας την πανανθρώπινη κληρονομιά», το οποίο κυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις «Αρμός», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Παιδεία» (οδ. Μεγ. Αλεξάνδρου 6), την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008, στις 7.30 το απόγευμα.

Ο καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, αναγνωρισμένος διεθνώς για το επιστημονικό του κύρος, διδάσκει από το 1984 Παλαιά Διαθήκη και Βιβλική Εβραϊκή Γλώσσα στο ΑΠΘ. Έχει κάνει ειδικές σπουδές στη φιλολογία των αρχαίων λαών της Μεσοποταμίας και Συρίας - Παλαιστίνης και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας. Έχει συγγράψει πάνω από πενήντα μελέτες για βιβλικά θέματα. Το βιβλίο που θα παρουσιασθεί ρίχνει φώς σε σειρά συγχύσεων, άγνοιας και παραναγνώσεων της Π.Δ., απαντώντας σε ερωτήματα που ενδιαφέρουν όλους, όπως πόση ιστορία και συμβολισμός συνθέτουν τελικά την Παλαιά Διαθήκη, πως εξηγείται η βία που θεωρείται πως γεμίζει πολλές σελίδες της, κλπ.

* Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Νικόλαος Παύλου, θεολόγος (M. Th. Παλαιά Διαθήκη) και η Δέσποινα Πανάγου, θεολόγος (M. Th. Παλαιά Διαθήκη). Συντονιστής θα είναι ο Χάρης Ανδρεόπουλος, θεολόγος – δημοσιογράφος.
Ιστοσελίδα ΑΠΘ:
* Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:
* Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας:
* Εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos:

Δεν υπάρχουν σχόλια: