Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Εκλόγιμος για θέση αρχιερέως


Αναγνώριση


Πέρασε μια δεκαετία, σχεδόν, από τότε που ανέλαβε και υπηρετεί με απόλυτη επιτυχία τα καθήκοντα του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και ήρθε η ώρα για την αναγνώριση. Δεν είναι και μικρό το έργο που επιτέλεσε στην διάρκεια της μέχρι τώρα θητεία του, στο πλευρό και υπό την καθοδήγηση του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου: νέα κατηχητικά για μικρούς, ανώτερο κατηχητικό για μεγάλους, σχολή αγιογραφίας, ραδιοφωνικό σταθμό (με ποσοστά ακροαματικότητας από τα ψηλότερα, σύμφωνα με τους πίνακες που ανεκοίνωσε η Γεν. Γραμματεία Τύπου, http://theology-xaris.blogspot.com/2008/06/blog-post.html), ιστοσελίδα, επιστημονικές ημερίδες, συσσίτια και πολλά άλλα έργα ποιμαντικής μέριμνας.

* Για τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη και έγκριτο,συνάδελφο θεολόγο, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Αχίλλιο Τσούτσουρα ο λόγος, καθώς - σύμφωνα με την ειδησεογραφία (Παρασκευή, 31/10/2008, 6 μ.μ) της εκπομπής "Θεολογία και Κοινωνία", την οποία επιμελείται στο Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης (96,3 FM) ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Θεολόγων ν. Λάρισας, καθηγητής του Γυμνασίου Αρμενίου Χάρης Ανδρεόπουλος - ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Λάρισας π. Αχίλλιος, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εντάχθηκε (μαζί με άλλους δέκα αρχιμανδρίτες, από Μητροπόλεις του κέντρου και της περιφέρειας) στον «τελικό πίνακα των υποψηφίων δι’ εγγραφήν εις τον κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίμων». Κάτι που, μ’ απλά λόγια, σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή του σε μητροπολιτική έδρα.

Η απόφαση δημοσιεύεται στο επίσημο "δελτίο" (κάτι σαν το φύλλο εφημερίδος της κυβερνήσεως - "Φ.Ε.Κ.") της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλ. το περιοδικό «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» (τεύχος Σεπτεμβρίου 2008, σελ. 585), το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγα 24ωρα.
Η πληροφορία περί της εντάξεως του π. Αχιλλλιου στον πίνακα των προς αρχιερατεία εκλογίμων δημοσιεύθηκε και στην "Ελευθερία" (01/11/2008,σελ. 3)

(Ευχές στον π. Αχίλλιο για ότι το καλύτερο!)



Δεν υπάρχουν σχόλια: