Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

"Αγωγή ψυχής το μάθημα των Θρησκευτικών"

"Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αγωγή της ψυχής", τονίζει στο μήνυμά του με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων των ν. Λάρισας και Μαγνησίας κ. Απ. Ποντίκας:

---------------------------------

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Τηλ. 2410 – 619433
Λάρισα, 26-08-2008, Αρ. πρωτ. 786

Προς τους Θεολόγους Γυμνασίων – Λυκείων,
ΕΠΑΛ, Ιδιωτικών Σχολείων Ν. Λάρισας – Μαγνησίας


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, εύχομαι ο Μεγαλοδύναμος Θεός να μας χαρίζει υγεία και δύναμη για το θεολογικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελούμε. Το μάθημα των Θρησκευτικών έχει βιωματική, ανθρωπιστική και ηθοπλαστική διάσταση, είναι αγωγή της ψυχής, με κέντρο την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και παράδοση. Αλλά, έχει και γνωσιολογικό χαρακτήρα, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο των νέων διδακτικών βιβλίων. Τελευταία ορισμένοι προσδίδουν «πολιτιστικό χαρακτήρα», μέσα από την πολυπολιτισμικότητα.

Αρκετοί αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς μαθητές κατέκλυσαν τα σχολεία μας. Ετσι οφείλουμε να αγκαλιάσουμε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής και θρησκευτικής ετερότητας και όσοι απ’ αυτούς παρακολουθούν με τη θέλησή τους το μάθημα, ελεύθερα να βγάλουν το συμπέρασμα για τον πανανθρώπινο χαρακτήρα του Ευαγγελίου και της Ορθοδοξίας.


Με συναδελφική αγάπη

Απόστολος Ποντίκας

Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια: