Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

"Οφείλουμε όλοι να δώσουμε το "παρών" μας..."



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανθίμου Γαζή 35, Λάρισα (ΤΚ 41222)
Τηλ. – Fax: 2410 – 618007
http://theologylar.blogspot.com/

Λάρισα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Προς: Toυς θεολόγους των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. του ν. Λάρισας

(Δια των κ.κ. Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων)


ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ *

Αγαπητοί συνάδελφοι,

καλή κι’ ευλογημένη σχολική χρονιά!


«Η αξία του μαθήματος των Θρησκευτικών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης» είναι το λίαν επίκαιρο θέμα της διάλεξης που θα δώσει ο καθηγητής νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και θεολόγος κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, σε εκδήλωση που διοργανώνει το παράρτημά μας, μ’ αφορμή τις γνωστές εξελίξεις (εγκύκλιοι για την απαλλαγή απ’ το μάθημα, κλπ.) και την αναστάτωση που αυτές προκάλεσαν στο χώρο των θεολόγων εκπαιδευτικών εξ αιτίας της έμμεσης αμφισβήτησης του μαθήματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 5 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας (οδ. Ανθίμου Γαζή 35, απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο).

Οφείλουμε όλοι να δώσουμε το "παρών" μας υπερασπίζοντας την αξία τόσο του μαθήματος, ως γνωστικού και μορφωτικού αγαθού, όσο και του παιδαγωγικού μας ρόλου. Εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτοι οι συνάδελφοι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, τόσο αυτοί που αγαπούν και στηρίζουν το μάθημα, όσοι και οι έχοντες μια κριτική στάση απέναντι σ’ αυτό. Τους καλούμε κι’ αυτούς να ρθούν. Πιστεύουμε ότι θα ωφεληθούν.

* Αγαπητοί συνάδελφοι, σας γνωρίζουμε ότι εδώ και ένα τρίμηνο έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία ιστολόγιο («blog»,
http://theologylar.blogspot.com/ ), μέσω του οποίου αφ’ ενός παρέχεται διαρκής ενημέρωση για θέματα του κλάδου μας, αφ’ ετέρου δημοσιεύονται ανακοινώσεις επιστημονικών, συνδικαλιστικών φορέων και άρθρα διακεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών με θεολογικό και ευρύτερο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον. Περιμένουμε (στο e-mail: xaan62@gmail.com ) για δημοσίευση και το δικό σας άρθρο, τη δική σας παρέμβαση, τη δική σας άποψη για ότι σας απασχολεί, για ότι σας προβληματίζει σχετικά με το λειτούργημά μας.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασ. Στεργιούλης
Επιτ. Λυκειάρχης

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χάρης Ανδρεόπουλος
Καθηγητής του Γ/σιου Αρμενίου


-----------------------------

* ΔΙΑΒΙΒΑΣΘΗΚΕ με e-mail στις Σχολικές Μονάδες, μέσω της Δ/νσης B/θμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, τη Δευτέρα 29/09/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: