Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

"Ο ρόλος των ΜΜΕ στο χώρο της Θεολογίας και της Εκκλησίας"



O Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Ν. Λάρισας και Μαγνησίας κ. Απόστολος Ποντίκας ( στη φωτ. διακρινόμενος εκ δεξιών του σεβ/του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου, σε πρόσφατη Ημερίδα στο Επισκοπείο) σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του παρατήματος Μαγνησίας της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων κ. Απόστολο Ζαχαρό, διοργανώνει την τέταρτη φετινή Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 και ώρα 12.30 μ. στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Αγ. Βασιλείου Βόλου.

Το θέμα της Ημερίδας είναι «Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) στο χώρο της Θεολογίας και της Εκκλησίας». Αναλυτικό πρόγραμμα γι' αυτήν την λίαν ενδιαφέρουσα παιδαγωγική - θεολογική ημερίδα θα εκδοθεί και δημοσιοποιηθεί στο τοπικό Τύπο τις επόμενες ημέρες.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Σύμβουλος κ. Ποντίκας επιλέγει σύγχρονα θέματα τα οποία αγγίζουν καθηγητές, μαθητές και ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Αλλωστε ο κ. Ποντίκας είναι ένας δραστήριος Σχολικός Σύμβουλος στον πνευματικό τομέα, αφού, πέραν της Θεολογίας, είναι και κάτοχος πτυχίων Φιλολογίας, Πολιτικών Επιστημών, Παιδαγωγικής Ακαδημίας, και διπλωματούχος «Master» στην Ιστορία. Είναι ιστορικός ερευνητής και λαογράφος και έχει συγγράψει πάμπολλα παιδαγωγικά, θεολογικά και κοινωνιολογικά άρθρα στον ημερήσιο Τύπο και σε περιοδικά.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ορισμένες από τις πρόσφατες και λίαν επιτυχημένες επιστημονικές δραστηριότητες του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων Ν. Λάρισας και Μαγνησίας είναι οι ακόλουθες:

* «H διδακτική των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο» (Ημερίδα στη Λάρισα, Iανουάριος 2009):

http://theologylar.blogspot.com/2009/01/h_29.html

* «Tα Θρησκευτικά στην εκπαίδευση, στη ζωή μας και στη κοινωνία. Προκλήσεις – προοπτικές» (Ημερίδα στο Βόλο, Οκτώβριος 2008).

http://theologylar.blogspot.com/2008/10/h.html

* «Θρησκευτικά, ένα μορφωτικό αγαθό μεγάλης παιδαγωγικής αξίας» (Ημερίδα στη Λάρισα, Οκτώβριος 2008)

http://theologylar.blogspot.com/2008/10/blog-post_20.html

http://theologylar.blogspot.com/2008/10/blog-post_08.html

* «Εκπαίδευση με σεβασμό στη θρησκευτική ετερότητα» (Ημερίδα, Απρίλιος 2008):

http://theologylar.blogspot.com/2008/04/blog-post_7223.html

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=998&Itemid=2

* Επίκαιρη αρθρογραφία (άρθρο για τα Χριστούγεννα 2008):

http://theologylar.blogspot.com/2008/12/blog-post_3069.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: