Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Hμερίδα για τα Θρησκευτικά στο Βόλο


* ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ & ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


*
ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:

Παιδαγωγική ημερίδα για

το θρησκευτικό μάθημα

Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων ν. Λάρισας και Μαγνησίας κ. Απόστολος Ποντίκας και η Ενωση Θεολόγων ν. Μαγνησίας συνδιοργανώνουν θεολογική – παιδαγωγική ημερίδα τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 12.30 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος στο Βόλο, με θέμα: «Tα Θρησκευτικά στην εκπαίδευση, στη ζωή μας και στη κοινωνία. Προκλήσεις – προοπτικές».

Εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Δημ. Παπαϊωάννου, θεολόγος πρώην Ειδικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Το μάθημα των θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο», Νικ. Παύλου, θεολόγος – ιστορικός, διευθυντής του 14ου Γυμνασίου Λάρισας («Τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου θρησκευτικού μαθήματος»), Χάρης Ανδρεόπουλος, θεολόγος – δημοσιογράφος, καθηγητής του Γυμνασίου Αρμενίου και συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας («Οι εγκύκλιοι που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών. Οι τελευταίες εξελίξεις») και Κων. Ζορμπάς, θεολόγος – κοινωνιολόγος, γενικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Κοινωνικών φαινομένων της Εκκλησίας της Ελλάδος («Η αναγκαιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών στη ζωή μας και στη κοινωνία»). Επίσης για το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών θα μιλήσει ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Απ. Ποντίκας.

* Το «παρών» τους στην ημερίδα καλούνται να δώσουν οι θεολόγοι καθηγητές των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και ιδιωτικών σχολείων Β/θμιας εκπαίδευσης του ν. Μαγνησίας.



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:

http://www.sch.gr/portal/media-type/html/language/el/user/anon/page/default.psml/js_pane/7000,710?ev=ok&pn=5

http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ekd3_11_08_1041.php

http://www.esos.gr/SYNEDRIA/-/hmerida-theol-2-11-2008.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: