Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008

Ημερίδα για το θρησκευτικό μάθημα
* ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (Π.Ο.Δ.Λ.)* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
(Δελτίον Τύπου)

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Θρησκευτική παιδεία

και σύγχρονη κοινωνία

«Το μάθημα των Θρησκευτικών στη σύγχρονη Ελλάδα και την Ευρώπη», είναι το θέμα της παιδαγωγικής ημερίδας που συνδιοργανώνουν ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων ν. Λάρισας και Μαγνησίας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου *, τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο "Χατζηγιάννειο" πνευματικό κέντρο.

* Εισηγητές θα είναι: ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Απ. Ποντίκας, με θέμα "Οι παιδαγωγικές παράμετροι του μαθήματος", ο διευθυντής του 14ου Γυμνασίου, θεολόγος – ιστορικός κ. Νικ. Παύλου ("Το μέλλον του θρησκευτικού μαθήματος") και ο καθηγητής του Γυμνασίου Αρμενίου και Γ. Γ. της τοπικής Ενωσης Θεολόγων κ. Χάρης Ανδρεόπουλος ("Τα Θρησκευτικά στην Ευρώπη"). Καλεσμένοι είναι όσοι (εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας, γονείς, φοιτητές, μαθητές, κ.α.) ενδιαφέρονται για το μάθημα και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Ελευθερία" κ. Γ. Ρούστας.

* Σε όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα θα δοθεί φάκελλος με Βεβαίωση συμμετοχής και υποστηρικτικό υλικό για το μάθημα.

-------------------- ---------------------------------------


Aναρτήσεις σε portals:
α) Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:
β) Εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita.gr:
γ) Εκπαιδευτική ιστοσελίδα edra.gr:
δ) Θεολογική ιστοσελίδα "Ζωηφόρος":
ε) Ιστοσελίδα Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: