Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Συγκροτήθηκε η νέα Δ.Ε. της Ενωσης Θεολόγων ν. Λάρισας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανθίμου Γαζή 35, Λάρισα (ΤΚ 41222)
Τηλ. – Fax: 2410 – 618007
http://theologylar.blogspot.com/

Λάρισα, 21/12/2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Kατά τη πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Ν. Λάρισας της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ), στα γραφεία της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Ο Απ. Παύλος», παρισταμένων των εκλεγέντων συμβούλων (κατά σειρά εκλογής) Καραμήτρου Ιωάννη, Τέλιου Λεωνίδα, Στεργιούλη Βασιλείου, Ανδρεοπούλου Χάρη και του α’ αναπληρωματικού Κουβαρά Ευαγγέλου, ο πλειοψηφών σύμβουλος Ιωαν. Καραμήτρος:

α) γνωστοποίησε την υποβληθείσα εγγράφως παραίτηση του εκλεγέντος κατά τις αρχαιρεσίες της 17ης/12/2009 συναδέλφου Νίκου Παύλου, δ/ντού του 14ου Γυμνασίου, ο οποίος στην επιστολή του αφού εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους που τον τίμησαν με τη ψήφο τους και τον εξέλεξαν, επικαλούμενος επιστημονικές και ερευνητικές υποχρεώσεις του, υποβάλει την παραίτησή του από μέλος της Δ.Ε. Οι παριστάμενοι εκλεγέντες σύμβουλοι έκαναν δεκτή τη παραίτηση και τη κενωθείσα θέση κατέλαβε ο α’ αναπληρωματικός, συνάδελφος Ευαγ. Κουβαράς.

β) λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις αυξημένες υποχρεώσεις του μέχρι πρότινος Γραμματέα και επανεκλεγέντος συναδέλφου Χάρη Ανδρεόπουλου στην εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής και ως εκ τούτου την αδυναμία του να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες από θέση «αιχμής» στην νέα Δ.Ε., πρότεινε την συγκρότηση της Δ.Ε. ως ακολούθως: Πρόεδρος: Bασ. Στεργιούλης, αντιπρόεδρος: Ιωαν. Καραμήτρος, γραμματέας: Ευαγ. Κουβαράς, ταμίας: Λεων. Τέλιος και μέλος: Χάρης Ανδρεόπουλος. Η πρόταση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου έγινε ομοφώνως δεκτή και η Δ.Ε. συγκροτήθηκε με την ως άνω σύνθεση.

* Η νέα Διοικούσα Επιτροπή ασχολήθηκε και με το θέμα της λειτουργίας του ιστολογίου της Ενωσης, και με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, εφεξής θα δημοσιεύονται στο ιστολόγιο μόνο αποφάσεις της Δ.Ε. και δελτία τύπου από τις εκδηλώσεις που αυτή θα διοργανώνει. Αναφορικά με τo θέμα της αρθρογραφίας υπερίσχυσε η άποψη της πλειοψηφίας να μη δημοσιεύονται άρθρα προκειμένου να μη δημιουργούνται έριδες και τριβές και βλάπτεται η εικόνα της Ενωσης. Mε τις αποφάσεις αυτές διεφώνησε ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του ιστολογίου Χάρης Ανδρεόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το ιστολόγιο θα πρέπει να διατηρήσει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του λειτουργώντας ως forum διαλόγου των θεολόγων, άποψη η οποία, όπως προαναφέρθηκε, δεν έγινε δεκτή υπό της πλειοψηφίας.

6 σχόλια:

N. K. είπε...

Κύριοι, σας ζητώ συγγνώμη εάν εξ εμού προεκλήθη ζημία στο προφίλ της ένωσης θεολόγων Λάρισας. Πρωτίστως όμως ζητώ συγγνώμη από τους άλλους Έλληνες, διότι έστω και άκων επανέφερα νοοτροπίες και πρακτικές επικίνδυνες για τη δημοκρατία, πολλώ δε μάλλον ουδεμίαν σχέσιν εχούσας με την ορθόδοξη πνευματική ζωή και θεολογία.
Κ.Ν.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Aν κατάλαβα καλά από τα αρχικά του ονόματος του σχολιογράφου πρόκειται για τον κ. Κώστα Νούση;

Αν αυτός είναι ο σχολιογράφος δεν κατανοώ την απολογία.

Ποιες είναι οι νοοτροπίες και οι πρακτικές που είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία; Δεν διαπίστωσα να κάνει κάποιο έγκλημα. Τις απόψεις του εξέφρασε με τις οποίες μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί αλλά ο κίνδυνος για τη δημοκρατία από πού προκύπτει;

Οσο για το δεύτερο σκέλος της απολογίας του τι εννοεί ότι δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη πρακτική και θεολογία;

Haris Andreopoulos είπε...

Περί του ιστολογίου

Παρακαλώ συνάδελφοι το θέμα του Ιστολογίου να κλείσει εδώ. Η απόφαση της πλειονοψηφίας να μην δημοσιεύονται πλέον σ' αυτό απόψεις και άρθρα, αλλά μόνο ανακοινώσεις και δελτία τύπου από τις εκδηλώσεις της Ενωσης, είναι μια απόφαση μη αρεστή σε μένα, σε εσάς και σε αρκετούς άλλους.

Ωστόσο η απόφαση είναι δεδομένη και ως πλειοψηφική στη παρούσα Δ.Ε., θα πρέπει να γίνει σεβαστή απ' όλους μας και ασφαλώς θα εφαρμοσθεί.

(Υ.Γ: Προσωπικώς - και μέχρις ότου το παρόν ιστολόγιο τελεί υπό τους προαναφερθέντες περιορισμούς - συνεχίζω το ταξίδι στο προσωπικό μου (http://religiousnet.blogspot.com)
ιστολόγιο. Οσοι πιστοί...)

Ανώνυμος είπε...

Nα αναλάβει το ιστολόγιο της Ενώσεως Θεολόγων Λαρίσης ο πρόεδρος κύριος Στεργιούλης, αρκετά με τον κύριο Ανδρεόπουλο και τα οικουμενιστικά του ανοίγματα

Η Ενωση Θεολόγων πρέπει να διατηρήσει, ως κόρην οφθαλμού, ακέραιες τις παραδοσιακές της αρχές, την ομολογία της στη ανόθευτη ορθόδοξη πίστη μας.

K.N. είπε...

Προς κ. Ανδρεόπουλο:
Πέρασαν λίγες μέρες συνετής σιωπής αλλά θα καταντούσε αδυναμία σε λίγο.
Η υπομονή και η ανοχή της ανοησίας έχει και τα όριά της. Γνωρίζετε πως όταν έγραψα το πρώτο κείμενο δεν ανέμενα να φτάσουμε στο κλείσιμο του ιστολογίου! Mάλιστα είχα την αντίθετη πρόθεση. Να ακούγονται θεολογικές απόψεις, για να αναβαθμίζεται ο υποβαθμισμένος μας κλάδος. Αντ’ αυτού εισέπραξα-και μετ’ εμού πολλοί άλλοι-ένα είδος φτυσίματος. Μαθαίνω ότι πληθαίνουν τελευταία οι φωνές των αντιδρώντων στις πρωτοφανείς τακτικές εν 21ω αιώνι φίμωσης της θεολογικής φωνής.
Γνωρίζουμε ότι εσείς αντιδράσατε. Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Παρόλα αυτά ως διαχειριστού του ιστορικού πια αυτού ιστολογίου έχω να σας κάνω μερικές ερωτήσεις:
1. Μπορούμε να μάθουμε ποιοι ακριβώς συνεφώνησαν στην προσβλητική για τον υγιώς σκεπτόμενο αυτή απόφαση; Άλλωστε εμείς τους ψηφίσαμε.
2. Μπορούν να μας αιτιολογήσουν επακριβώς το σκεπτικό τους;
3. Έστω και αν διαφωνούσαν με τις δημοσιεύσεις, δεν είναι προτιμότερο να ακούγεται φωνή θεολόγων σε εποχή μάλιστα απαξίωσης του κλάδου;
4. Ήταν τα κείμενα που ενόχλησαν αντιθεολογικού περιεχομένου, οπότε και απάδοντα στο χώρο του ιστολογίου;
5. Ποιος αποφάσισε ότι θίγει την ένωση Θεολόγων Λάρισας η σύνταξη με το Πατριαρχείο Κων/πολης; Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς η ένωση ανήκει στους "παραδοσιολάτρες" υποστηρικτές των "αντιοικουμενιστών"; Από πότε έγιναν «εσφιγμενίτες» το προεδρείο της ένωσης; Μήπως ανήκουμε σε άλλη ορθόδοξη εκκλησία ή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο; Μήπως τρελαθήκαμε ομαδικώς;
6. Τα καραγκιοζιλίκια των «αντιοικουμενιστών» με τις φωνές του τύπου «να σταματήσουν τα οικουμενιστικά ανοίγματα» πότε και ποιος θα τα σταματήσει, αν όχι το επίσημο όργανο της ένωσης;
7. Γιατί προσβάλλουν τη δημοκρατική μας ψήφο-αλλά κυρίως συνείδηση-αλλά και τον ελάχιστο οβολό που κατέθεσαν τα ψηφίζοντα μέλη;
8. Ποιος και πότε θα ανακινήσει επανασύγκληση με θέμα το χαρακτήρα του ιστολογίου;
9. Τι θα γίνει αν μάθουν τις φαιδρότητές μας κύριοι σαν τον Τριανταφυλλόπουλο;
Περιμένω την απάντησή σας και κυρίως των υπολοίπων μελών της Δ. Ε.

Haris Andreopoulos είπε...

ΠΡΟΣ τον συνάδελφο Κ(ώστα) Ν(ούση):

Αγαπητέ Κώστα,

απάντησή μου αποτελεί το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μήνυμά μου σ' αυτό το ...πονεμένο ιστολόγιο:

"Εφεξής ταχυδρομικώς

Παρακαλούνται οι αξιότιμοι κ. Σχολικοί Σύμβουλοι και οι συνάδελφοι θεολόγοι να μην αποστέλουν τα μηνύματά τους (ευχές, άρθρα, επιστημονικές παρεμβάσεις, κλπ) στο ιστολόγιο (καθώς με απόφαση της Δ.Ε. δεν γίνονται πλέον δημοσιεύσεις), αλλά στην ταχυδρομική διεύθυνση του παραρτήματος ν. Λάρισας της ΠΕΘ:

Aνθίμου Γαζή 35,

Λάρισα (ΤΚ 41222)

Τηλ. – Fax: 2410 – 618007

(Eκ του τέως διαχειριστού του ιστολογίου, Χάρη Ανδρεόπουλου)"

...και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ μου


"Ο/Η Xaris Andreopoulos είπε...

Περί του ιστολογίου

Παρακαλώ συνάδελφοι το θέμα του Ιστολογίου να κλείσει εδώ. Η απόφαση της πλειονοψηφίας να μην δημοσιεύονται πλέον σ' αυτό απόψεις και άρθρα, αλλά μόνο ανακοινώσεις και δελτία τύπου από τις εκδηλώσεις της Ενωσης, είναι μια απόφαση μη αρεστή σε μένα, σε εσάς και σε αρκετούς άλλους.

Ωστόσο η απόφαση είναι δεδομένη και ως πλειοψηφική στη παρούσα Δ.Ε., θα πρέπει να γίνει σεβαστή απ' όλους μας και ασφαλώς θα εφαρμοσθεί.

(Υ.Γ: Προσωπικώς - και μέχρις ότου το παρόν ιστολόγιο θα τελεί υπό τους προαναφερθέντες περιορισμούς - συνεχίζω το ταξίδι στο προσωπικό μου (http://religiousnet.blogspot.com)
ιστολόγιο. Οσοι πιστοί...)

22 Δεκεμβρίου 2009 11:19 π.μ."

και ΠΑΡΑΚΑΛΩ για μια ακόμη φορά το θέμα να ΚΛΕΙΣΕΙ εδώ.