Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο Δημ. Καϊμάκης νέος Πρόεδρος στο Τμήμα Θεολογίας


O καινοδιαθηκολόγος καθηγητής κ. Δημ. Καϊμάκης (φωτ.) εξελέγη σήμερα νέος Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ για την επόμενη διετία (2009 - 2011), ενώ στη θέση του αναπληρωτού Προέδρου εξελέγη ο πρωτ. π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής του τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας. Αύριο Τρίτη (16.06.2009) οι αντίστοιχες εκλογές στο τμήμα Ποιμαντικής. Αναλυτικό ρεπορτάζ στη Πύλη Εκκλησιατικών Ειδήσεων, "amen.gr":

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Από την Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, τη Τρίτη, 16.62009, εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου

"Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 έγιναν οι καθιερωμένες ανά διετία Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ για τη διετία 2009-2011. Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν σύμφωνα με το νέο νόμο (Ν. 3549/2007), με καθολική δηλαδή συμμετοχή όλων των φορέων του Τμήματος (ΔΕΠ, φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, λοιπό προσωπικό, με συντελεστή βαρύτητας 0,55 – 0,40 – 0,05 αντίστοιχα).
Μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου ήταν ο καθηγητής κ. Δημήτριος Καϊμάκης του Βασιλείου, Καθηγητής του Τομέα Βιβλικής Γραμματείας και Θρησκειολογίας, ο οποίος επί 122 ψηφισάντων έλαβε 102 θετικές ψήφους, (ήτοι συνολικό ποσοστό 78,64 % των ψηφισάντων), ενώ βρέθηκαν ακόμη 12 λευκά και 8 άκυρα ψηφοδέλτια.
Ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα του Αναπληρωτή Προέδρου Καθηγητής πατήρ Βασίλειος Καλλιακμάνης έλαβε επί 122 επίσης ψηφισάντων 106 θετικές ψήφους (ήτοι συνολικό ποσοστό 88,00 % των ψηφισάντων) ενώ βρέθηκαν ακόμη 11 λευκά και 5 άκυρα ψηφοδέλτια.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας Πρόεδρος για την επόμενη διετία εκλέγεται ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΪΜΑΚΗΣ, και Αναπληρωτής Πρόεδρος ο πατήρ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ.

Αναλυτικά, ο κ. Δ. Καϊμάκης έλαβε 22 θετικές, 1 άκυρη και 8 λευκές ψήφους από την κάλπη των μελών ΔΕΠ, 69 θετικές, 3 λευκές και 6 άκυρες ψήφους από την κάλπη των φοιτητών, και 11 θετικές, 1 λευκή και 1 άκυρη ψήφους από την κάλπη του λοιπού προσωπικού. Αντίστοιχα, ο π. Β. Καλλιακμάνης έλαβε 28 θετικές και 3 λευκές ψήφους από την κάλπη των μελών ΔΕΠ, 65 θετικές, 8 λευκές και 5 άκυρες ψήφους από την κάλπη των φοιτητών, και 13 θετικές ψήφους από την κάλπη του λοιπού προσωπικού".

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Χαράλαμπος Ατματζίδης, Λέκτορας, Παναγιώτης Υφαντής, Λέκτορας, Νικόλαος Ρόσιος, Ε.Τ.Ε.Π., Αικατερίνη Μπρανιώτου, Ε.Τ.Ε.Π., και Αργυρώ Ζαννετή, Ε.Τ.Ε.Π.
----------------------------------------------------
* Ευχόμαστε στους αγαπητούς, παλαιούς μας καθηγητές κ. Δημ. Καϊμάκη και π. Βασίλειο Καλλιακμάνη, καλή δύναμη στο έργο τους για τη πρόοδο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Εννοείται ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, γιατί για τους δασκάλους μας δεν αρκεί μόνον το σέβας, αλλά και η κάθε βοήθεια, από εμάς τους μαθητές τους, εκεί όπου μπορούμε με τις ελάχιστες γνώσεις μας να τους στηρίξουμε στη δύσκολη αποστολή τους.
- Χάρης Ανδρεόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Ανδρεόπουλε,

Μία διόρθωση - αν μου επιτρέπετε: ο κ. Καϊμάκης είναι καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης.

Ευχαριστώ.

Haris Andreopoulos είπε...

NAI.