Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Eπιμόρφωση θεολόγων εκπαιδευτικών στην Α.Θ.Σ.

Πρόγραμμα επιμόρφωσης θεολόγων εκπαιδευτικών

* Υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου – Θα δοθούν Βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις αυξημένες επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών θεολόγων διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ακαδημίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στο Βόλο, από το απόγευμα της Παρασκευής 28 έως το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2009, με θέμα: «Δημιουργική και επικοινωνιακή διδασκαλία στο μάθημα των Θρησκευτικών». Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. (Θα δοθούν βεβαιώσεις). Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής στο blog των Θρησκευτικών: http://religiousnet.blogspot.com/2009/06/e.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1) Η πολιτισμική αναλογία μαθητών στις τάξεις,δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ ώστε να δικαιολογεί αλλαγές στην διδακτική από μέρους των καθηγητών.Αντί να προσαρμοστούν οι αλλοδαποί στην ελληνική πραγματικότητα,εμείς έχουμε γίνει "προοδευτικότεροι" των προοδευτικών.

2) Μεγάλωσα με τα θρησκευτικά της δεκαετίας του '80 χωρίς θρησκευτικές προκαταλήψεις.Εσείς που τις βρήκατε είναι ένα πολύ καλό ερώτημα.

3) Ο ενοποιητικός ρόλος της θρησκέίας είναι δεδομένος χωρίς αμφιβολία.Τι καινούριο έχει προκύψει είναι επίσης ένα καλό ερώτημαα για να χρειάζεται και επιμορφωτικό σεμινάριο;

4)Η αποδοχή της θρησκευτικής ετερότητας είναι δεδομένη από την διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού.Το θέμα είναι ότι πολύ αγωνία υπάρχει παγκοσμίως να υπάρξει μια άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των εκκλησιών και δυστυχώς διαφαίνεται ότι οι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι.

Αλλά σαν μήνυμα θέλω να πω, ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μεγέθους μυρμυγκιού μπροστά στην ασπίδα της εκκλησίας μας που δεν πρόκειται ποτέ να επηρεαστεί από κανέναν και από τίποτε όπως έχει ο ίδιος ο Κύριος υποσχεθεί.