Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο διάλογος μεταξύ του Ελληνικού και Αιγυπτιακού πολιτισμού στην εκπαίδευση


Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου διοργανώνουν στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009 και ώρα 19.00, ημερίδα με θέμα: «Ο Διάλογος μεταξύ του Ελληνικού και του Ισλαμικού Πολιτισμού στην Εκπαίδευση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών, Πανεπιστημίου 6, 3ος όροφος.

Η γνώση, η αποδοχή και ο σεβασμός της πολιτισμικής ετερότητας, η κατάργηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων, η αλληλοκατανόηση και ο διάλογος μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών συνιστούν τις βασικές όψεις της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Αναζητώντας τρόπους για την ισότιμη και δημιουργική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες, η ημερίδα αυτή θα επιχειρήσει να αναδείξει τις ιστορικές αλλά και τις σύγχρονες σχέσεις Ελληνικού και Ισλαμικού πολιτισμού, με θεματική που αφορά, κυρίως, στο χώρο της Εκπαίδευσης.

* Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο Σύμβουλος Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρας Σταύρος Γιαγκάζογλου με θέμα "To Iσλάμ στα σύγχρονα βιβλία της Ελληνικής Εκπαίδευσης".

Αναλυτικά για την εκδήλωση και το συνολικό πρόγραμμα των εισηγήσεων:
http://www.pi-schools.gr/download/press/dt_26_05_09.doc

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που τελείωσε η εισήγηση του Γιαγκάζογλου για το Ισλάμ στα σχολικά εγχειρίδια, θα ασχοληθεί ο κ. Σταύρος και με την ορθοδοξία στα σχολικά βιβλία;

Haris Andreopoulos είπε...

Διαφωνείτε ότι, εξ επόψεως επιστημονικής, το θέμα για το Ισλάμ στα σχολικά εγχειρίδα είναι πολύ ενδιαφέρον;

Θεωρείτε ότι, εξ επόψεως ορθοδόξου, το ύφος σας είναι αρμόζον σε θεολογικό προβληματισμό ηθικής αρμόζουσας σε ορθόδοξο χριστιανό;

(Επιτρέψετε μας να αμφιβάλουμε - και σας παρακαλούμε να το ξανασκεφθείτε)