Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Συμπαράσταση στη Συντονιστική Αδιορίστων Θεολόγων

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

http://www.theologoi.wordpress.com/

Θεσσαλονίκη, 14.04.2009

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρουν εγκάρδια τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αδιόριστων Θεολόγων για την απόφασή τους να εργασθούν και να αγωνισθούν για το θέμα της αδιοριστίας των Θεολόγων. Σας γνωστοποιούμε ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Συνδέσμου, στον οποίο ήδη συμμετέχουν αρκετοί αδιόριστοι συνάδελφοι από τη Βόρεια Ελλάδα, είναι και το θέμα της αδιοριστίας. Θα είμαστε επομένως σε άμεση επικοινωνία, διότι ο αγώνας είναι κοινός. Θα ζητήσουμε επίσης την αγωνιστική συνδρομή και των άλλων Συλλόγων και Συνδέσμων της χώρας.
Ο διορισμός των Θεολόγων στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση, η αύξηση του αριθμού διορισμών θεολόγων στην Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, Ο διορισμός των θεολόγων στις μεγάλες ενορίες της χώρας, ως επιστημονικών συνεργατών, ο διορισμός των θεολόγων σε θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης, από τις οποίες με «κατάλληλους χειρισμούς» έχει αποκλεισθεί ο κλάδος μας, είναι θέματα για τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Ηρακλής Ρεράκης, Αναπλ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πολύβιος Στράντζαλης, Σύμβουλος Θεολόγων
Σωτήριος Μιχελουδάκης, Δικηγόρος-Θεολόγος, Μ.Δ.Ε. Νομικής, Υπ. Διδάκτωρ Θεολογικής Α.Π.Θ.
Σταυρούλα Επιμενίδου, Θεολόγος, Μ.Δ.Ε. Θεολογίας, Υπ. Διδάκτωρ Θεολογικής Α.Π.Θ.
Κλεοπάτρα Καταφυγιώτου, Θεολόγος, φοιτήτρια Π.Μ.Σ. Θεολογικής Α.Π.Θ.

-------------------------------------------------------------------

Εκ μέρους της Ενωσης Θεολόγων ν. Λάρισας, κατ΄αρχήν συγχαίρουμε τους εκλεκτούς συναδέλφους της Θεσσαλονίκης για τη πρωτοβουλία ίδρυσης του Συνδέσμου και κατά δεύτερον, ευχαριστούμε θερμά για τη συστράτευση στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής Αδιορίστων Θεολόγων (που ξεκίνησε από τη Λάρισα και διευρύνθηκε σε πανθεσσαλικό επίπεδο).

* Ενημερωτικώς αναφέρουμε ότι η (εξ αναβολής) συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης για το εν λόγω θέμα (διορισμοί θεολόγων στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση), η οποία επρόκειτο να γίνει μεθαύριο, Παρασκευή, 8.5.2009, μεταφέρεται κατά το μάλλον, για την επόμενη εβδομάδα, επειδή (όπως μας πληροφόρησε το πολιτικό γραφείο του ερωτώντος βουλευτού κ. Αστ. Ροντούλη), ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδ. Λυκουρέντζος (ξανα-) εδήλωσε κώλυμα. Με τον κ. Λυκουρέντζο, πάντως, και επειδή αύριο Πέμπτη, 7.5.2009 θα ευρίσκεται στη Λάρισα, θα επιχειρήσει να συναντηθεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αδιορίστων Θεολόγων. Για όλες τις εξελίξεις το ιστολόγιό μας θα σας κρατά διαρκώς ενήμερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: