Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Απεταξάμην το διάλογο...

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΥΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ" www.amen.gr ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΣΚΑΙ" κ. ΝΙΚ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ:

"ΣYNAΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ":

Aπεταξάμην το διάλογο....

* "Εκτός Εκκλησίας...όσοι Ιεράρχες συνομιλούν με Ρωμαιοκαθολικούςκαι Προτεστάντες εκτός και αν υπογράψουν δήλωση μετανοίας!!!

Του Νίκου Παπαχρήστου

Ολόκληρο το κείμενο στο blog των Θρησκευτικών: http://religiousnet.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html και, φυσικά, στο amen.gr:
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=55

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους Πατέρες για την κίνησή τους και εύχομαι να βρεθούνε μιμητές και συνεχιστές του έργου τους στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που ζούμε.

Τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί η δραστηριότητα μιας αίρεσης καλούμενη "ΓΕΔΕΩΝΙΤΕΣ" η οποία με την επωνυμία "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ" μοιράζει την Καινή Διαθήκη σε σχολεία σε συνεργασία με τοπικούς Επισκόπους που ίσως αγνοούν την ύπαρξη αυτής της αίρεσης (αν και δεν θα έπρεπε).Τα "κρούσματα" ήτανε πριν λίγο καιρό σε σχολείο στη Νίκαια της Αθήνας χωρίς την παρεμβολή κανενός και ενώ οι Θεολόγοι της περιοχής δεν γνώριζαν τι ακριβώς "πρεσβεύουν" οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ,στην Μητρόπολη Κορίνθου και το 2006 (βλ. http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_91.html#n5) στην Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.Επειδή πολύς κόσμος μπορεί να "μπερδευτεί" στα δίχτυα αυτής της αίρεσης και καθότι αφορά και εμάς τους Θεολόγους των σχολείων,θα παρακαλούσα την Ένωση να εκδόσει σχετική ανάρτηση να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι να είναι πολύ προσεκτικοί και ενημερωμένοι σχετικά με το θέμα.