
Ολόκληρο το κείμενο με τις εμπεριστατωμένες θέσεις του Συνδέσμου προς τα συναρμόδια Υπουργεία στη Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων (amen.gr): http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=268
Δοκιμαστικό, ανεξάρτητο ιστολόγιο ενημερωτικού χαρακτήρα για θέματα Θεολογίας και Εκπαίδευσης. Λειτουργεί από 1ης/1/2011 ως διαφορετική συνέχεια του ιστολογίου της "Ενωσης Θεολόγων Ν. Λάρισας" (2008 - 2010), από τον ίδιο δημιουργό. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών τους.
Mε άρθρο του Συμβούλου Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρος Σταύρου Γιαγκάζογλου, υπό τον τίτλο «Τα Θρησκευτικά και το ζήτημα της απαλλαγής – Δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια εναλλακτική προσέγγιση του θρησκευτικού μαθήματος» (βλ. δημοσίευση και στο "amen.gr": http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=250) κυκλοφόρησε το νέο (4ο) τεύχος του εξαμηνιαίου επιστημονικού περιοδικού «Εκπαιδευτική Κιβωτός» που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Β/’θμιας Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας. Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται επιστημονικά μελετήματα για τη τέχνη, τον πολιτισμό, εξειδικευμένα παιδαγωγικά θέματα, όπως η αξιολόγηση στην διδακτική και εκπαιδευτική διαδικασία, τα νέα τέστ επαγγελματικού προσανατολισμού και πολλά άλλα ενδιαφέροντα για εκπαιδευτικούς θεματικά άρθρα.
Η «Κιβωτός» έχει φορέα έκδοσης το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, υπεύθυνο έκδοσης τον διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαν. Καραμήτρο, μέλη της Συντακτικής Επιτροπής τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Σωτ. Αναγνωστόπουλο, τον καθηγητή του Γυμνασίου Αρμενίου Χάρη Ανδρεόπουλο και ευγενή χορηγό, όπως και στα προηγούμενα τεύχη, την εφημερίδα «Ελευθερία».Υπέρ της διδασκαλίας των Θρησκευτικών ως "υποχρεωτικού για όλους μαθήματος που θα έχει ως κύριο περιεχόμενο τα χαρακτηριστικά της χριστιανικής πίστης, όχι ως θρησκείας, αλλ’ ως συστατικού στοιχείου της ορθόδοξης κληρονομιάς και παράδοσης της χώρας μας", τάσσονται πανεπιστημιακοί καθηγητές με υπερασπιστική για το θρησκευτικό μάθημα παρέμβασή τους. Στο υπόμνημά τους, το οποίο κατέθεσαν στον υπ. Παιδείας, οι παρεμβαίνοντες - άπαντες γνωστοί και έγκριτοι - πανεπιστημιακοί θεωρούν ως εξυπακουόμενη αρχή ότι "το μάθημα θα έχει διευρυμένο χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχει και σήμερα, και θα παρέχει αντικειμενικές πληροφορίες και επαρκείς γνώσεις για την φυσιογνωμία των των άλλων χριστιανικών ομολογιών (Ρωμαιοκαθολικισμού, Προτεσταντισμού) και των άλλων θρησκευτικών παραδόσεων, με τον αναγκαίο σεβασμό προς αυτές αλλά και επισημαίνοντας με νηφαλιότητα τις διαφορές τους από την ορθόδοξη χριστιανική κληρονομιά»
* Ολόκληρο το κείμενο (καθώς επίσης και μια εξαιρετική επιστολή - για το ίδιο θέμα - του ιερέως και θεολόγου, π. Κωνσταντίνου Νευροκοπλή, στο "amen.gr") δημοσιεύεται στο blog των Θρησκευτικών: http://religiousnet.blogspot.com/2009/06/blog-post_20.html