Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Παιδαγωγική ημερίδα θεολόγων ν. Λάρισας


Επιμορφωτική - παιδαγωγική ημερίδα με θέμα «Tα Θρησκευτικά, η Θεολογία, η Εκκλησία και τα εκκλησιαστικά προγράμματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ως οδηγοί για τη γνώση και τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών», διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Ν. Λάρισας και Μαγνησίας Απόστολος Ποντίκας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Επιούσιος» της Ι. Μητρόπολης (Ιωαννίνων 7, Λάρισα), στις 27 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ., με το ακόλουθο πρόγραμμα εισηγήσεων:

- «Η αναγκαιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών», Γκαβαρδίνας Γεώργιος, λέκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ

- «Ο ρόλος της Εκκλησίας στην αγωγή των νέων», αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Λάρισας

- «Η ηθική αξία του μαθήματος των Θρησκευτικών», Ποντίκας Απόστολος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων

- «Τα θεολογικά μηνύματα των Πατέρων της Εκκλησίας για την αγωγή της νεότητας», Στεργιούλης Βασίλειος, επίτιμος λυκειάρχης, πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ)

- «Εμπειρίες στη δημοσιογραφία για τη συμβολή της Εκκλησίας σε θέματα αγωγής της νεότητας, μέσω της χρήσης των ΜΜΕ», Ρηγόπουλος Ευάγγελος, δημοσιογράφος (εφημ. «Ελευθερία»)
* Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει ο κ. Αντ. Φραγκούλης, Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικών και υπ. δρ. Παιδαγωγικών του ΑΠΘ. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωσης Παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: