Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Ιωάννη Γαλάνη


Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. οργανώνει την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 18.30 τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή της Καινής Διαθήκης του Τμήματος Θεολογίας Ιωάννη Γαλάνη στην αίθουσα Τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

18.00-19.00 - Α' Μέρος: Χαιρετισμοί

• Χαιρετισμός των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή κ. Μιχ. Τρίτου, του προέδρου του Τμήματος Θεολογίας καθηγητή κ. Δημ. Καϊμάκη,  της διευθύντριας του Τομέα Βιβλικής Γραμματείας και Θρησκειολογίας αναπλ. καθηγήτριας κ. Αννα Κόλτσιου – Νικήτα και του διευθυντή της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας κ. Μιχ. Χατζηγιάννη

19.00-19.30

Β΄ Μέρος - Ομιλίες

    * «Οι ερμηνευτικές αρχές στο επιστημονικό έργο του καθηγητή Ιωάννη Γαλάνη» - Εισήγηση του επίκουρου καθηγητή κ. Χαράλαμπου Ατματζίδη.

* «Ανθρωπος και κτίση στο ερμηνευτικό έργο του καθηγητή Ιωάννη Γαλάνη και η η σύγχρονη οικολογική ερμηνεία» - Εισήγηση της λέκτορος κ. Αικατερίνης Τσαλαμπούνη.

19.30-20.00 Γ΄ Μέρος

Επίδοση του τιμητικού τόμου "Αγία Γραφή και Αρχαίος Κόσμος" από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας καθηγητή κ. Δ. Καϊμάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: