Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Eπιστημονική ημερίδα Θεολόγων στο Βόλο


O Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Ν. Λάρισας και Μαγνησίας κ. Απόστολος Ποντίκας, σε συνεργασία με την Ενωση Θεολόγων Ν. Μαγνησίας, πραγματοποίησε χθες (30/11/2009) επιστημονική ημερίδα στο Βόλο, με θέμα «Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών».

Τόσο ο Σύμβουλος κ. Ποντίκας όσο και οι άλλοι εισηγητές αναφέρθηκαν στην αξία που έχουν σήμερα οι νέες διδακτικές μέθοδοι για το θρησκευτικό μάθημα έτσι ώστε αυτό να γίνει πιο ελκυστικό στους μαθητές, ενώ παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστήριξη που προσφέρουν στους θεολόγους καθηγητές οι νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να μάθημα να γίνεται και πιο κατανοητό και πιο ευχάριστο.

Από τον κ. Ποντίκα τονίσθηκε ότι η ενεργητική διδασκαλία είναι απαραίτητη γιατί βοηθά τους μαθητές να συνεργασθούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με το σύλλογο καθηγητών και με κάθε άλλο εκπαιδευτικό φορέα που μπορεί να βοηθήσει, εξ επόψεως παιδαγωγικής, στο έργο της συνεργατικής διδασκαλίας.

* Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν θεολόγοι εκπαιδευτικοί Γ/σίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Ν. Μαγνησίας, μίλησαν επίσης αναπτύσσοντες θέματα διδακτικής μεθοδολογίας για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο θεολόγος – καθηγητής και Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Λάρισας κ. Κων/νος Δημουλάς, η θεολόγος - καθηγήτρια κυρία Παρασκευά, καθώς επίσης ο πρόεδρος του παραρτήματος Μαγνησίας της ΠΕΘ, Δρας Θεολογίας κ. Απόστολος Ζαχαρός, μερίμνη και του οποίου διοργανώθηκε με άψογο τρόπο αυτή η επιστημονική ημερίδα στην όμορφη πόλη του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: