Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Τιμητική εκδήλωση για τα 10χρονα της ποιμαντορίας του σεβ/του Δημητριάδος παρουσία του Αρχιεπισκόπου


Στην εκδήλωση παρουσίασης του επετειακού Τόμου «Συλλειτουργία: Δεκαετής Συνοδοιπορία Επισκόπου, Κλήρου και Λαού», η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (6.30 μ.μ.) της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, στα «Μελισσιάτικα» της Νέας Ιωνίας, θα παραστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Τόμος εκδόθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως της 10ετούς ποιμαντορίας του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Δαμασκηνός Κιαμέτης καθώς και ο πρόεδρος του εκδοτικού οργανισμού που εξέδωσε τον Τόμο κ. Πέτρος Κυριακίδης, στον οποίο θα απονεμηθεί και τιμητική διάκριση. Ομιλίες θα εκφωνήσουν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου θεοφιλέστατος κ. Δαμασκηνός και ο διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία» κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση εκ μέρους του τιμωμένου, σεβ/του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ ο Τόμος θα μοιρασθεί σε όλους τους παρευρισκομένους. Η εκδήλωση θα κλείσει με δεξίωση στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.

* Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αναμένεται να παραστεί την επομένη (Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου) στην έναρξη του ΙΑ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στα Μελισσιάτικα Βόλου, από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2009, και θα έχει κεντρικό θέμα την «Λειτουργική αγωγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: