Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Θρησκευτικά: Αίτημα παιδείας, ή συντεχνίας


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Θρησκευτικά»: αίτημα παιδείας ή συντεχνίας;


Πάτρα, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008, ώρα 5:45 μ.μ.
στην αίθουσα συνεδρίων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης
(πρώην ΕΛΚΕΠΑ - Δ.Υψηλάντου 1 και Ακτής Δυμαίων)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Θεολόγων Πάτρας σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 5:45 – 9:30 μ.μ. με θέμα:

«Θρησκευτικά»: αίτημα παιδείας ή συντεχνίας; *

στην αίθουσα συνεδρίων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (πρώην ΕΛΚΕΠΑ - Δ.Υψηλάντου 1 και Ακτής Δυμαίων, 4ος όροφος, απέναντι από το πάρκινγκ Καλεντζιώτη). Η εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Νίκου Ματσούκα, απευθύνεται σε όλους και ιδιαιτέρως σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επικοινωνία:
mathr08@gmail.com
2610 271390 (Χ. Παπασωτηρόπουλος) - 6977 394754 (Γ. Μάλφας).

*Ο τίτλος της εκδήλωσης προέρχεται από το περιοδικό Σύναξη, τχ.65/1998

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Χριστόφορος Παπασωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός θεολόγος Γυμνασίου Λουσικών, συντονιστής : « Γιατί εκδήλωση με αυτό το θέμα; Γιατί εκδήλωση αφιερωμένη στον καθηγητή Νίκο Ματσούκα;»

Όλγα Γριζοπούλου, Δρ. Θεολογίας, συγγραφέας σχολικού εγχειριδίου Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου : «Η θρησκευτική εκπαίδευση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο: διαπιστώσεις, τάσεις, σύγχρονες εξελίξεις»

Πηγή Καζλάρη, πρώην σχολική σύμβουλος, συγγραφέας σχολικού εγχειριδίου Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου : «Το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση: εξελίξεις, επιτεύγματα, ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά»

Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: « Τα Θρησκευτικά και το ζήτημα της απαλλαγής: Δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια εναλλακτική προσέγγιση του θρησκευτικού μαθήματος»

Ηλίας Μαλεβίτης, εκπαιδευτικός θεολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας της Εγγύς και Μέσης Ανατολής: «Μια άχαρη διελκυστίνδα: τα Θρησκευτικά μεταξύ κατήχησης και θρησκειολογίας»

* Η χρονική διάρκεια κάθε εισήγησης θα είναι 20 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και ολιγόλεπτων τοποθετήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: