Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τον Αγ. Νικόδημο τον Αγιορείτη


Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία, πραγματοποιεί Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κοίμηση του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη (+ 1809), με τίτλο: «Ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και η εποχή του - 200 χρόνια από την κοίμησή του".

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 44ων Δημητρίων και θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009. Στο Συνέδριο συμμετέχουν ειδικοί μελετητές του πολύπλευρου έργου του αγίου Νικοδήμου απόπανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και λόγιοιαγιορείτες μοναχοί, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με πτυχές της ζωής και του έργου του.

* Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), όπου θα ψάλει και χορός αγιορειτών πατέρων, ενώ τις ύπολοιπες ημέρες το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδρίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27).

Δεν υπάρχουν σχόλια: