Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Λαρισαίοι καθηγητές στο Φανάρι


Tην αγάπη του για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους εξέφρασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος στους καθηγητές που μ’ επικεφαλής τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Καραμήτρο επισκέφθηκαν, ως προσκυνητές, το Σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας στη Κωνσταντινούπολη, τη Σχολή της Χάλκης (φωτ.) και περιοχές της Καππαδοκίας. Ενθυμούμενος τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν πέρυσι το Μάϊο, στη γιορτή του Αγ. Αχιλλίου, ο κλήρος, μ’ επικεφαλής τον σεβ/το μητροπολίτη Λαρίσης, οι τοπικές αρχές και ο λαός, ο κ. Βαρθολομαίος έδειξε να διατηρεί τα θερμότερα των αισθημάτων του για τη περιοχή μας και τους κατοίκους της.

* Σημειωτέον ότι ανάμεσα στα δώρα που προσφέρθηκαν στον Πατριάρχη περιλαμβάνονταν και μια πλήρης σειρά τευχών του επιστημονικού περιοδικού «Εκπαιδευτική Κιβωτός» (http://theologylar.blogspot.com/2009/06/blog-post_24.html - το οποίο εκδίδεται από τη Δ/νση Β/θμιας, με υπεύθυνο έκδοσης τον Γ. Καραμήτρο, μέλη της Συντακτικής Επιτροπής τον δ/ντή του Μουσικού Σχολείου Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, τον καθηγητή του Γυμνασίου Αρμενίου Χάρη Ανδρεόπουλο και ευγενή χορηγό την εφημ. «Ελευθερία»), για την επιμελημένη έκδοση του οποίου και, κυρίως, για το υψηλής ποιότητας περιεχόμενό του, εκ μέρους των συνεργατών του κ. Βαρθολομαίου, στο Φανάρι, ακούσθηκαν πολλά κολακευτικά σχόλια…
("Eλευθερία", 21/08/2009, σελ. 2)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Ενθυμούμενος τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν πέρυσι το Μάϊο..."

Ήταν τότε που δύο γυναίκες με τόλμη φώναξαν μέσα στο ναό "δεν είσαι Πατριάρχης, είσαι αιρεσιάρχης"; Ή αυτό συνέβη άλλη φορά στη Λάρισα.

Ξέρουμε την απάντηση. Διαγραφή του σχολίου και επαναφορά στις 2 μόνο επιλογές σχολιασμού!

Haris Andreopoulos είπε...

ΠΑΛΙ ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΠΛΑΝΕΡΑΝ...

Θα προσέξατε ότι, επειδή η γιορτή μας ήταν τοπική (του Πολιούχου μας - της Λαρίσης - Αγ. Αχιλλίου) αναφερόμαστε στη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Λαρισαίοι (μπορείτε να ανατρέξετε και στα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ Λαρισαίους).

Ωστόσο, επειδή εμείς εδώ παραδεχόμαστε την αλήθεια, ναί, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ δίκιο για το περιστατικό με τις δύο γυναίκες, ΜΟΝΟ ΠΟΥ που οι εν λόγω ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ, αλλά η μια εκ Βόλου ορμωμένη και η ετέρα εκ Κατερίνης... (Ρωτήστε να σας πουν).

Το ευτύχημα αγαπητέ είναι ότι έβαλε ο Θεός το χέρι Του και εξ αιτίας της αδυναμίας τους να προκαλέσουν φασαρία, γλυτώσαμε ως πόλη και, κυρίως, ως χώρα το ρεζιλίκι στη Τουρκία...

(κι' ας υποθέσουμε ότι οι δυό αυτές γυναίκες θα ...ευφραινόταν αν προκαλώντας φασαρία (κάτι που, ευτυχώς, δεν κατόρθωσαν) έδιναν (που δεν έδωσαν) "τροφή" στις τουρκικές εφημερίδες να γράψουν ότι αποδοκιμάσθηκε στην Ελλάδα ο Πατριάρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την ίδια χαρά θα νιώθατε και εσείς;...)

(ΥΓ: θα συμφωνήσω και με κάτι άλλο που γράφετε, ότι οι δύο γυναίκες "με ΤΟΛΜΗ φώναξαν...", κλπ. Και είναι ν' απορεί κανείς: Αυτές - οι γυναίκες - ΟΝΤΩΣ είχαν τη ΤΟΛΜΗ να κάνουν αυτό που έκαναν ΔΗΜΟΣΙΩΣ εκθέτοντας, όχι απλώς τη ταυτότητά τους, αλλά ολόκληρους τους εαυτούς τους... Και είτε συμφωνεί κάποιος με τη συμπεριφορά και τις απόψεις τους (εγώ όχι), εντούτοις θα πρέπει να παραδεχθεί ότι είχαν "κότσια"...

Η δική σας η τόλμη, άρα γε, που είναι; Γιατί κρύβεστε (!...) πίσω από την ανωνυμία;;; Που είναι τα δικά σας "κότσια" κύριε ...Γιάννη, που είναι;...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσματα βλέπετε με τους Γιάννηδες;;;

Για ηρεμήστε και πάψτε να βγάζετε χολή...

Haris Andreopoulos είπε...

Από προστακτική βλέπω σκίζουμε...

Από πράξεις, όμως...

(Εντάξει αδελφέ. Μας πείσατε. Σας ευχαριστούμε που είχατε τη καλοσύνη να μας απευθύνετε τις νουθεσίες και τις πατρικές σας συστάσεις. Να είσθε καλά.)

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πατρική νουθεσία απλά αδελφική συμβουλή. Μην το παίρνετε στραβά. Να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδρεόπουλε οφείλετε κάποιες εξηγήσεις για τις παλιννωδίες σας σχετικά με τις επιλογές στα σχόλια που γράφουμε.Το οφείλετε στους αναγνώστες σας όπως εγώ που επώνυμα σας γράφω (αν και με το δικό μου ονομ/μο υπάρχουνε και άλλοι) καθότι συνεχώς διατείνεστε ότι είστε το πλέον φιλελεύθερο θεολογικό ιστολόγιο.Το παράπονό μου το εξέφρασα σε άλλα θεολογικά ιστολόγια τις προηγούμενες μέρες καθότι οι γνώσεις μου για τις επιλογές 1)ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ GOOGLE και 2)OPEN ID δεν επαρκούν για να μπορούσα να σας εκφράσω τις απόψεις μου σε κάποιες αναρτήσεις σας όταν είχατε "κλειδώσει" τις 2 από τις 4 επιλογές.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ

Haris Andreopoulos είπε...

Στείλτε μας τις όποιες παρεμβάσεις σας μέσω του e-mail και - εφ' όσον δεν εμπεριέχουν κανενός είδους προσωπικές επιθέσεις ή όποια άλλη αντέγκληση - θα δημοσιευθούν, μην έχετε τη παραμικρή επιφύλαξη. Είμαστε όντως φιλελεύθερο θεολογικό ιστολόγιο - φθάνει οι κατατιθέμενες απόψεις να σέβονται τις προαναφερθείσες δεοντολογικές αρχές και, φυσικά, να είναι επώνυμες.

Να είσθε καλά.