Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Θεολογική ημερίδα στη Λάρισα


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ - ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η διδακτική του θρησκευτικού

μαθήματος στο σύγχρονο σχολείο

Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει παιδαγωγική - θεολογική ημερίδα, το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, 27 Ιανουαρίου 2009, στο Επισκοπείο (επί της οδ. Ιωαννίνων 4), με θέμα «Η διδακτική του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο».

Της ημερίδας θα προηγηθεί εσπερινός (5 μ.μ.) στον παρακείμενο ιερό ναό της Αγ. Τριάδος και θα ακολουθήσει το ακαδημαϊκό μέρος της εκδήλωσης ( 6 μ.μ.) στην αίθουσα «Επιούσιος» του Επισκοπείου.

Ομιλητές θα είναι:

* o πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου με θέμα «Η Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών»
* ο κ. Απ. Ποντίκας, Σχολικός Σύμβουλος («Η αξιολόγηση των μαθητών»).
* o κ. Σωτ. Αναγνωστόπουλος, Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου («Η αξία της εικόνας στη διδασκαλία των Θρησκευτικών»), και
* ο κ. Χαρ. Ανδρεόπουλος, Γεν. Γραμματέας της Ενωσης Θεολόγων («Θρησκευτική παιδεία και σύγχρονη κοινωνία»).

Τις εργασίες θα συντονίσει ο κ. Νικ. Παύλου, Δ/ντής του 14ου Γυμνασίου. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος με Βεβαίωση συμμετοχής και υποστηρικτικό υλικό για το μάθημα. Η ημερίδα - η οποία απευθύνεται στους θεολόγους καθηγητές των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του ν. Λάρισας - θα ολοκληρωθεί με γεύμα και τη κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.
( * ΣΗΜΕΙΩΣΗ.: Ο καθηγητής κ. Ιωαν. Γαλάνης, η παρουσία του οποίου είχε προαναγγελθεί, δυσυχώς, δεν θα μπορέσει , τελικώς, να παραστεί λόγω αδυναμίας προσελεύσεώς του στη Λάρισα (από τη Θεσσαλονίκη), εξ αιτίας του αποκλεισμένου από τους αγρότες εθνικού οδικού δικτύου - υπάρχουν μπλόκα κατάληψης και έξω απ' τη Θεσσαλονίκη και στα Τέμπη)
* Aναδημοσιεύσεις:
- Iερά Μητρόπολη Λαρίσης: http://www.imlarisis.gr/main.php?p=707&more=1#more707
- Iστολόγιον "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Το μάθημα των Θρησκευτικών": http://thriskeftika.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html
Θεολογικό ιστολόγιο: kantonopou’s blog:

Δεν υπάρχουν σχόλια: