Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Παρέμβαση πανεπιστημιακών για το θρησκευτικό μάθημα



ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΑΔΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:


Υπέρ της διδασκαλίας των Θρησκευτικών ως "υποχρεωτικού για όλους μαθήματος που θα έχει ως κύριο περιεχόμενο τα χαρακτηριστικά της χριστιανικής πίστης, όχι ως θρησκείας, αλλ’ ως συστατικού στοιχείου της ορθόδοξης κληρονομιάς και παράδοσης της χώρας μας", τάσσονται πανεπιστημιακοί καθηγητές με υπερασπιστική για το θρησκευτικό μάθημα παρέμβασή τους. Στο υπόμνημά τους, το οποίο κατέθεσαν στον υπ. Παιδείας, οι παρεμβαίνοντες - άπαντες γνωστοί και έγκριτοι - πανεπιστημιακοί θεωρούν ως εξυπακουόμενη αρχή ότι "το μάθημα θα έχει διευρυμένο χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχει και σήμερα, και θα παρέχει αντικειμενικές πληροφορίες και επαρκείς γνώσεις για την φυσιογνωμία των των άλλων χριστιανικών ομολογιών (Ρωμαιοκαθολικισμού, Προτεσταντισμού) και των άλλων θρησκευτικών παραδόσεων, με τον αναγκαίο σεβασμό προς αυτές αλλά και επισημαίνοντας με νηφαλιότητα τις διαφορές τους από την ορθόδοξη χριστιανική κληρονομιά»

* Ολόκληρο το κείμενο (καθώς επίσης και μια εξαιρετική επιστολή - για το ίδιο θέμα - του ιερέως και θεολόγου, π. Κωνσταντίνου Νευροκοπλή, στο "amen.gr") δημοσιεύεται στο blog των Θρησκευτικών: http://religiousnet.blogspot.com/2009/06/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: