Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Προσλήψεις θεολόγων σε Ιερές Μητροπόλεις

To αίτημα για τις προσλήψεις θεολόγων στις Ιερές Μητροπόλεις, τους Οργανισμούς και τα Ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελεί - πέραν της Ιεράς Συνόδου - και πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ).
Το αίτημα για την έγκριση πίστωσης, εκ μέρους του ΥΠΕΠΘ, για τη πρόσληψη εκατό (100) θεολόγων (λαϊκών), το οποίο έθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος στον υπουργό Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, κατά τη χθεσινή τους συνάντησή ( http://theologylar.blogspot.com/2009/01/blog-post_4576.html, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληφορορίες, αντιμετωπίσθηκε θετικά από τον υπουργό, καθώς θεωρήθηκε ότι με την ενδυνάμωση του επιστημονικού της δυναμικού η διοικούσα Εκκλησία θα μπορέσει να αναβαθμίσει ποιοτικά το ήδη πλούσιο κοινωνικό της έργο.

* Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατόπιν συμφωνίας των κ.κ. Ιερωνύμου και Σπηλιωτόπουλου, υπηρεσιακοί παράγοντες αμφοτέρων των πλευρών θα καταγράψουν τις θέσεις που μπορούν να πληρωθούν σε μια πρώτη φάση στο κεντρικό διοικητικό μηχανισμό της Εκκλησίας για να ακολουθήσει και η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων σε εκκλησιαστικούς φορείς της περιφέρειας. Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις προσωπικού στην Εκκλησία της Ελλάδος γίνονται με αξιολογικές διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: