Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

"Θεολογική Παρουσία", μια εξαιρετική έκδοση!




Aφιέρωμα στα Θρησκευτικά


Στο μάθημα των Θρησκευτικών είναι αφιερωμένο το έκτακτο (3ο) τεύχος του εξαιρετικού περιοδικού «Θεολογική Παρουσία» που εκδίδει η Ένωση Θεολόγων Ν. Λέσβου.

Ένα τεύχος με επιχειρήματα για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα του μαθήματος. Ένα τεύχος - απάντηση στην αδιαφορία, τη χαλαρότητα, τη μοιρολατρία, την απαξίωση της αγωνιστικότητας. Ένα τεύχος δυναμικής θεολογικής παρουσίας. Ένα τεύχος που εκδόθηκε για να πληροφορήσει, να προβληματίσει και τελικά να παρακινήσει τον αναγνώστη να δει το μάθημα των Θρησκευτικών και από μία διαφορετική οπτική γωνιά.

* Για το μάθημα των Θρησκευτικών γράφουν οι: θεολόγοι καθηγητές Γιάννης Αγγελόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος (Λύκειο Αχαρνών ν. Αττικής), ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρ. Θεολογίας, Σταύρος Γιαγκάζογλου, ο πολιτικός επιστήμων και συνεργάτης των περιοδικών της Εκκλησίας της Ελλάδος Κωνσταντίνος Χολέβας, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο δημοσιογράφος («Ελεύθερος Τύπος») Γιώργος Παπαθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Θεολόγων ν. Λάρισας, επίτιμος λυκειάρχης Βασ. Στεργιούλης, ο δημοσιογράφος - θεολόγος (συνεργάτης του Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης Λάρισας 96,3 FM και της εφημ. «Ελευθερία») και καθηγητής (Γυμνάσιο & Λύκειο Αρμενίου ν. Λάρισας) Χάρης Ανδρεόπουλος, ο φιλόλογος καθηγητής (Πειραματικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης) Βασίλης Μακρυπούλιας και οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος και Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Δημοσιεύονται επίσης οι επιστολές που έστειλαν στον υπουργό Παιδείας οι Ενώσεις Θεολόγων ν. Λέσβου και ν. Λάρισας.
Τον πρόεδρο της Ενωσης Θεολόγων ν. Λέσβου Παναγιώτη Τσαγκάρη, για την ευγενή του καλωσύνη να μας αποστείλει ικανό αριθμό περιοδικών για τα μέλη μας, θερμά ευχαριστούμε.

* Οι συνάδελφοι μπορούν να παραλαμβάνουν το τεύχος της «Θεολογικής Παρουσίας», από τα γραφεία της Ενωσής μας, στην Χριστιανική Εστία Λαρίσης (Ανθίμου Γαζή 35, απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο, κατά τις εργάσιμες ημέρες, απογευματινές ώρες, 6 - 8.30 μ.μ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: