Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Θεολογική εκπαίδευση: Μια ριζική επανεξέταση

Αρχίζει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2008 στις 11:30 π.μ. στο κλειστό θέατρο του Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης το Δ΄ Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (WOCATI).

Θέμα του συνεδρίου είναι: «Θεολογική Εκπαίδευση: Μια Ριζική Επανεξέταση». Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στην αγγλική, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα (http://www.wocati.org/Confprog.htm), στην αίθουσα συνεδριών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1-4.6.2008) και στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Μελισσάτικα Βόλου, 5-6.2008),

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Τμήμα της Οικουμενικής Θεολογικής Εκπαίδευσης (ΕΤΕ) του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, το οποίο και εορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, και το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ. Συμμετέχουν πάνω από εξήντα σύνεδροι από όλα τα μέρη του κόσμου (βλ. κατάλογο συμμετεχόντων http://www.wocati.org/Confparticipants.htm). Πρόεδρος του WOCATI είναι ο καθηγητής Πέτρος Βασιλειάδης, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: